Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- روز گذشته توقیف نفتکش حامل نفت ایران توسط نیروی دریایی انگلیس خبرساز شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا، روز گذشته نیروی دریایی انگلیس ادعا کرد که نفتکش حامل نفت ایران به سوریه را در نزدیکی جبل الطارق توقیف کرده است.
«فابیان پیکاردو» (Fabian Picardo) رئیس منطقه جبل الطارق در این خصوص مدعی شد که نفت کش مذکور مظنون به حمل نفت خام برای سوریه بود که امروز توقیف شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادعا کرد که که این اقدام در ساعات اولیه امروز پنجنشبه توسط پلیس جبل الطارق و نهادهای گمرکی و با کمک نیروی دریای انگلیس صورت گرفته است.
دولت جبل الطارق نیز در بیانیه‌ای مدعی است که براساس شواهد، نفتکش «گرِیس-١» (Grace 1) حامل نفت ایران برای تحویل به یک پالایشگاه در سوریه بوده است.
بر اساس اعلام این رسانه، بهانه این اقدام نقض تحریم های اتحادیه اروپا علیه دولت سوریه عنوان شده است.
در همین حال شبکه الجزیره گزارش داد: کماندوهای نیروی دریایی سلطنتی انگلیس با بالگرد نظامی و قایق های تندرو به نفتکش حامل محموله نفت ایران حمله و آن را توقیف کردند.
به گزارش الجزیره این نفتکش یکی از چهار نفتکشی است که ایران در چند ماه گذشته از آن برای انتقال نفت خود به چین و سنگاپور استفاده کرده بود. وزارت دفاع انگلیس اعلام کرد حدود 30 نفر از عناصر این نیروها توانستند کنترل این نفتکش را در دست بگیرند. در این عملیات از بالگرد نظامی و قایق های تندرو استفاده شده است، اما هیچ تیری شلیک نشد.
ایمن الزبیر خبرنگار شبکه الجزیره در مادرید گفت: می دانیم که تنش دیپلماتیک به طور مستقیم بین دولت جبل الطارق و دولت اسپانیا وجود دارد. جبل الطارق بعضی از جزئیات فنی این عملیات را اعلام کرد. به نظر می رسد این نفتکش در آب های اسپانیا توقیف شده است. جبل الطارق هم از اعلام این موضوع که مبدا حرکت این نفتکش از کجا بوده است، خودداری کرد.

واکنش ها به توقیف نفتکش ایران در جبل الطارق
سخنگوی نخست وزیر انگلیس از این اقدام استقبال و آن را قاطعانه توصیف کرد.
جرمی هانت وزیر امور خارجه انگلیس هم این عملیات را برای محروم کردن نظام بشار اسد از منابع مهم توصیف کرد. موضوع قابل توجه آن است که در بیانیه های دولت انگلیس از اشاره به منشا ارسال این محموله نفت خودداری شده است. اما منابع انگلیسی تایید کردند این نفتکش بزرگ حامل حدود دو میلیون بشکه نفت ایران است.
کمیسیون اروپا به عنوان نهاد اجرائی اتحادیه اروپا ساعاتی پیش در واکنش به اخبار منتشره پیرامون توقیف نفتکش حامل نفت ایران در جبل الطارق اعلام کرد که در این خصوص اطلاعی در دست ندارد.

ترزا می: توقیف نفتکش ایران در جبل الطارق «پیام روشنی» است
سخنگوی نخست وزیر مستعفی انگلیس به توقیف یک نفتکش در جبل الطارق که ادعا شده حامل نفت ایران به سوریه بوده است، واکنش نشان داد.
سخنگوی ترزا می نخست وزیر مستعفی انگلیس از «اقدام قاطع» مقامات جبل الطارق در توقیف نفتکشی استقبال کرد که ادعا شده حامل نفت ایران به سوریه بوده است.
سخنگوی نخست وزیر مستعفی انگلیس در این خصوص گفت که توقیف این نفتکش «پیام روشنی» است مبنی بر اینکه نقض تحریم های اتحادیه اروپا «غیر قابل قبول» است.
وی در این باره گفت: ما از اقدام قاطع در زمینه اجرای تحریم های اتحادیه اروپا علیه سوریه استقبال می کنیم و مقامات جبل الطارق که در توقیف موفقیت آمیز عملیات صبح امروز دست داشتند را تحسین می کنیم.

توقیف نفتکش ایرانی، به دستور آمریکا بود
«جوزف بورل» (Josep Borrell) سرپرست وزارت خارجه اسپانیا در این باره اعلام کرد: توقیف این نفتکش در جبل الطارق بر اساس درخواست آمریکا از انگلیس به انجام رسیده است.
شبکه تلویزیونی فرانس 24 به نقل از یک منبع اسپانیایی اعلام کرد، توقیف نفتکشی که از ایران حرکت کرده بود، در پی درخواست آمریکا از انگلیس در جبل الطارق صورت گرفته است.
 سرپرست وزارت امور خارجه اسپانیا در این باره گفت: توقیف نفتکشی که از ایران حرکت کرده بود پس از ارائه درخواست آمریکا از انگلیس صورت گرفته است.
وی که به عنوان جانشین فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا معرفی شده است، خاطر نشان کرد: مادرید در حال بررسی توقیف این کشتی و تاثیر آن بر تمامیت ارضی اسپانیا است.
به نظر می رسد که توقیف این کشتی در آب های اسپانیا صورت گرفته است. اسپانیا حاکمیت انگلیس بر آب های اطراف جبل الطارق را به رسمیت نمی شناسد.

واکنش ایران
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: توقیف کشتی ایرانی غیرقانونی، تنش‌زا و نوعی بدعت خطرناک است
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به توقیف نفتکش ایرانی در منطقه جبل الطارق گفت: ناوگان دریایی انگلیس یک کشتی نفتکش حامل نفت خام ایران را در منطقه تنگه جبل الطارق توقیف کرد که این اقدام غیرقانونی و خلاف موازین بین المللی است لذا سفیر انگلیس در تهران را به وزارت امور خارجه احضار  و مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران را به وی ابلاغ کردیم.
سیدعباس موسوی افزود:  اعلام کردیم این یک بدعت خطرناک و تنش زا است و آنها چنین حقی را نداشتند و اینکه گفته شده است این اقدام را به درخواست دولت آمریکا انجام داده اند برای ما بسیار عجیب و غیر قابل قبول است.
وی گفت: اروپایی‌ها در چنین موضوعاتی نوعی استقلال داشتند و این همراهی با سیاست‌های خصمانه دولت آمریکا توسط دولت انگلیس هم برای ما البته موضوع تازه‌ای نیست.
موسوی با تاکید بر اینکه این اقدام جای محکومیت و اعتراض دارد افزود: این موضوع و این اقدام را نوعی راهزنی دریایی می دانیم و از دولت انگلیس خواسته بودیم و می خواهیم هر چه سریعتر ندرخصوص رفع توقیف این کشتی اقدام کند تا کشتی آزادانه به مسیر و به مقصد مورد نظرش ادامه دهد.

سفیر انگلیس به وزارت امور خارجه احضار شد
وزارت خارجه ایران با احضار سفیر انگلیس در تهران ضمن اعتراض به توقیف نفتکش حامل نفت خام ایران خواستار رهاسازی سریع این نفتکش شد
به گزارش مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امور خارجه در جریان این احضار رئیس اداره سوم غرب اروپا با غیرقابل قبول دانستن این اقدام و اینکه حسب اطلاعات موجود، این نفتکش به درخواست آمریکا توقیف شده است، خواستار رهاسازی سریع این نفتکش شد. وی با اشاره به حرکت این نفتکش در آبراه های بین المللی، اقدام نیروی دریایی انگلیس را معادل با راهزنی دریایی دانست و گفت: آن کشور حق ندارد تحریم های یکجانبه خود یا اتحادیه اروپا را به صورت فراسرزمینی علیه کشورهای دیگر اعمال کند و این همان سیاست زورمدارانه آمریکاست که کشورهای اروپایی همواره به آن معترض بوده اند.
در این دیدار مدارک و مستندات مربوط به این نفتکش و محموله آن که حکایت از حرکت کاملا قانونی نفتکش دارد در اختیاراقای راب مک ایر سفیر انگلیس قرار گرفت و تاکید شد که جمهوری اسلامی ایران از تمامی ظرفیت های سیاسی و قانونی خود برای رهاسازی این کشتی و استیفای حقوق خود استفاده خواهد کرد.
سفیر انگلیس با اظهار اینکه مراتب را سریعا به لندن منتقل خواهد کرد تاکید کرد انگلیس از تحریم یکجانبه آمریکا علیه ایران تبعیت نمی کند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: نفتکش ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۸۷۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابراهیم رئیسی یک دستور جدید صادر کرد +جزئیات

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید ابراهیم رئیسی در جلسه شورای اجتماعی، با اشاره به فلسفه تشکیل سازمان امور اجتماعی با کار ویژه رصد و دیده‌بانی وضعیت اجتماعی، تطابق مستمر گزارش عملکرد دستگاه‌ها در زمینه رفع آسیب‌های اجتماعی با واقعیت‌های میدانی را از ضروری‌ترین اقدامات برای تحقق اهداف سازمان و شورای اجتماعی برشمرد و از مسئولان سازمان‌ها و نهادهای مربوط خواست با رصد دقیق و مستمر شاخص‌های کنترل و کاهش معضلات و آسیب‌های اجتماعی، تصمیم‌گیران را در داشتن نگاهی واقع‌گرایانه از شرایط و اتخاذ تصمیمات درست و به هنگام یاری کنند.

بنابر روایت ایسنا، وی دو طرح «نماد» در آموزش و پرورش و «سراج» در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را از جمله طرح‌های مؤثر در زمینه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی برشمرد و ضمن تأکید بر اجرای کامل این طرح‌ها از دیگر سازمان‌ها و نهادها خواست به وظایف خود در این زمینه عمل کنند.

وی همچنین در این جلسه بر اهمیت استفاده از ظرفیت‌های تشکل‌های مردمی، مساجد و امنای محلات و نقش مهم مراکز مشاوره در پیشگیری و علاج آسیب‌های اجتماعی تأکید کرد.

رئیس‌ دولت سیزدهم با بیان این‌که «تحلیل آماری از علل و چرایی پیدایش آسیب‌ها و احصای راهکارهای رفع آنها، لازمه ارائه نگاه دقیق و صحیح به تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان است»، بر بهره‌گیری از ظرفیت کانون‌های فکری، علمی و دانشگاهی در زمینه مقابله با آسیب‌های اجتماعی تاکید کرد.

وی با اشاره به این‌که «مشخص شدن نسبت دستگاه‌های مختلف با مسئولیت مقابله با آسیب‌های اجتماعی و پیگیری و رصد مداوم از سوی دستگاه‌های مربوط، در کاهش و حذف آسیب‌های اجتماعی موثر است»، سازمان امور اجتماعی را مکلف کرد عملکرد همه سازمان‌ها و دستگاه‌های مربوط را به طور مستمر رصد کرده و سازمان‌هایی را که به وظایف خود در این زمینه عمل نمی‌کنند به شورای اجتماعی معرفی نمایند.

در ابتدای این جلسه با حضور رئیس دولت سیزدهم گزارش اجرا، آسیب‌شناسی و ارتقای آیین‌نامه‌های اجرایی طرح نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان) و سراج (سلامت روانی اجتماعی)، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903322

دیگر خبرها

  • ابراهیم رئیسی یک دستور جدید صادر کرد +جزئیات
  • لوازم‌خانگی ایرانی؛ گران‌تر از برند‌های برتر دنیا
  • لزوم واکنش ایران اقدام اخیر رسانه انگلیسی علیه امنیت روانی مردم
  • ویدئو| پناهنده ایرانی: به خط پایان رسیده‌ام!
  • واکنش کاردار ایران به سخنان وزیر دفاع انگلیس
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • واکنش کاردار ایران در لندن به اظهارات وزیر دفاع انگلیس
  • لفاظی وزیر دفاع انگلیس در واکنش به تحریمش از سوی ایران
  • واکنش کاردار ایران به اظهارات وزیر دفاع انگلیس
  • وزیر دفاع انگلیس به تحریم ایران واکنش نشان داد