Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرفوری، مدت کوتاهی قبل، نیروی دریایی انگلیس، یک نفتکش ایران را در تنگه جبل الطارق توقیف کرد. رویترز با اعلام این خبر نوشت: دولت محلی جبل‌الطارق در بیانیه‌ای اعلام کرده است که تفنگداران نیروی دریایی انگلیس، یک نفتکش حامل نفت خام به مقصد سوریه را در سواحل این سرزمین توقیف کرده‌اند.

بعد از این حادثه بسیاری این پرسش را مطرح کردند که  چگونه انگلیس در خاک جبل الطارق که چسبیده به اسپانیا است  کشتی ما را توقیف کرد؟ پاسخ در این است که جبل الطارق یکی از مناطق تحت قیمومیت بریتانیا است و لذا با وجود اینکه جوزف بورل، سرپرست وزارت خارجه اسپانیا روز پنجشنبه اعلام کرد: از آنجایی که این رویداد در آب های سرزمینی اسپانیا روی داده است، ما در حال بررسی توقیف این کشتی هستیم، باز عملا اسپانیا تلاشی برای توقف انگلیس نکرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق گزارش رسانه ها، توقیف این نفتکش در جبل الطارق بر اساس درخواست آمریکا از انگلیس به انجام رسیده است. به همین علت، نباید فراموش کرد که با وجود تحریم های شدید نفتی آمریکا علیه کشورمان و نیز رابطه خوب انگلیسیها با آمریکا، ممکن است سایر نفتکشهای ایرانی هم در خطر باشند. اما انگلیس در کدام مناطق قدرت دارد و می‌تواند برای ما دردسر ایجاد کند؟

مناطق آبی تحت نفوذ انگلیس را بشناسید

 دو کشور بزرگ کانادا و استرالیا تحت نفوذ سیاسی انگلیس هستند. کانادا؛کشوری پادشاهی در شمال قاره آمریکا و دومین کشور پهناور جهان است. این کشور از جمله مناطقی دارای ذخایر مادی فراوانی است که مورد تعدی کشورهای اروپایی قرار گرفته است. ساختار حکومت در کانادا از پادشاه یا ملکه بریتانیا، دولت محوری فدرال، دو مجلس سنا و عوام، دولت‌های ایالتی و فرماندار کل که به عنوان نماینده ملکه الیزابت (یا به طور کلی پادشاه) ایفای نقش می کند، تشکیل شده است. پادشاه کشور کانادا ملکه الیزابت دوم است که قانون به امضا و به نام او رسمیت و ضمانت اجرایی می یابد.

 استرالیا هم کشوری دیگر است که با نظام سیاسی پادشاهی اداره می‌شود و بالاترین مقام سلطنتی بریتانیا یعنی ملکه الیزابت دوم، ملکه این کشور نیز به حساب می‌آید. جانشین ملکه در این کشور فرماندار کل استرالیا است که وی نیز به نوبه خود فرمانداران ایالت های این کشور را تعیین می‌کند. فرماندار کل بر طبق قانون اساسی، از اختیارات فراوانی برخوردار است هرچند که نخست‌وزیر شخص اول اجرایی کشور به حساب می‌آید.

با وجود این، انگلیس بیش از  ده جزیره و منطقه آبی در دنیا را در اختیار دارد که گاهی محل عبور کشتی‌ها و نفتکشهای مختلف می‌شود و می‌تواند برای رفت و آمدهای آنها دردسر ایجاد کند.

نقشه زیر به نحو کلی این مناطق آبی تحت نفوذ انگلیس را نشان می‌دهد:

جدول زیر این مناطق آبی مختلف و منطقه جغرافیایی آنها را نشان می‌دهد:

کشور

قاره(منطقه)

آنگولا

افریقا

آکراتاری و داکیلیا

اروپا(قبرس)

برمودا

آمریکا(اقیانوس اطلس)

قلمرو بریتانیایی جنوبگان

قطب جنوب

جزایر ویرجین بریتانیا

آمریکا(کارائیب)

جزایر کیمن

امریکا(کوبا و جامائیکا)

جزایر فالکلند

 

امریکای جنوبی

جبل الطارق

اروپا(اسپانیا)

مونتسرات

امریکا(کارائیب)

جزایر پیت‌کرن

اقیانوس ارام

جورجیای جنوبی و جزایر ساندویچ جنوبی

اقیانوس اطلس جنوبی

جزایر تورکس و کایکوس

امریکا(کارائیب)

بریتانیا سنت هلنا، اسنشن و تریستان دا کونا

استرالیا

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۰۸۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت ناپایدار جوی و دریایی در هرمزگان/ شناور‌های سبک با احتیاط تردد کنند

براساس اعلام اداره کل هواشناسی هرمزگان؛ دریا در ساعات بعدازظهر با افزایش سرعت باد جنوب غربی -شمال غربی در محدوده ۳۰ کیلومتر بر ساعت) متلاطم خواهد شد توصیه می‌شود شناور‌های سبک احتیاط‌های لازم را رعایت دارند.

با توجه به فعالیت سامانه بارشی در مناطق غربی و شمالی خلیج فارس توصیه می‌شود تردد کشتی‌های تجاری به مقاصد بوشهر و خوزستان با احتیاط صورت پذیرد. 

آسمان استان صاف تا کمی ابری هوا همراه با غبار محلی، در ساعات بعدازظهر و شب در مناطق غربی استان و جزایر غربی با افزایش ابر پیش بینی می‌شود، احتمال رگبار پراکنده باران در مناطق استان دور از انتظار نیست.

به لحاظ دمایی در روز‌های چهارشنبه و پنجشنبه افزایش دمای بیشینه در غالب مناطق مورد انتظار است.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • ملکه اردن آمریکا را محکوم کرد/ زندگی ما بی‌ارزش است/ غزه نمونه‌ای از فروپاشی استانداردهای جهانی است
  • وضعیت ناپایدار جوی و دریایی در هرمزگان/ شناور‌های سبک با احتیاط تردد کنند
  • ناپایداری جوی و دریایی در هرمزگان از بعدازظهر، ۱۷ اردیبهشت
  • تجمع ضد آمریکا و انگلیس در بورکینافاسو
  • ناو موشکی سپاه را بیشتر بشناسید/ مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد است
  • بلینکن: به تنهایی قادر به رقابت با حضور فزاینده چین دراقیانوس آرام نیستیم
  • تسلط مرد ماهی فروش به انگلیسی
  • به تنهایی قادر به رقابت با حضور فزاینده چین دراقیانوس آرام نیستیم
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • انواع قارچ‌های خطرناک را بشناسید